سفارش تبلیغ
صبا ویژن

گرفتن مدرک تحصیلی یک ارزش و ازدواج یک ضرورت است

 

تسهیل ازدواج فرهنگ جامعه ایرانی اسلامی است
براستی اگر جامعه ایرانی بپذیرد که طی کردن مدارج بالای علمی بعنوان یکی ارزش است، اما ازدواج یک ضرورت دینی،...
"صراط"- دخترم قصد ازدواج نداره میخواد لیسانس بگیره! آقازادمون تا ارشدشو تموم نکنه فکر زن گرفتن و باید از سرش بیرون کنه!؛ آری اینها جمله هایست که این روزها خانواده های ایرانی با اتکای با آن امر مقدس ازدواج را برای فرزندانشان به تاخیر می اندازند، بدون اینکه توجه داشته باشند این کار چه تبعات منفی را علاوه براینکه روی فرزندشان می گذارد بر روی جامعه خواهد گذاشت.
در این باره سرپرست مرکز مطالعات و پژوهشهای راهبردی وزارت جوانان از جمعیت 23 میلیونی جوان کشور خبر داد و گفت: "بیشترین جمعیت جوان کشور در سنین 25 تا 29 سال که بهترین سن ازدواج است قرار دارند و باید سیاستهای تشویقی ازدواج برای این سنین افزایش یابد تا شاهد رشد آمار ازدواج در سنین اعلام شده باشیم".
به گفته حسن زاده، 8 میلیون و 672 هزار و 584 نفر از جوانان در رده سنی 25 تا 29 سال است که در این رده سنی جمعیت مردان بیشتر از زنان بوده و این خود هشداری به مسئولان و کارشناسان برای تاخیر در سن ازدواج است.


سرپرست مرکز مطالعات و پژوهشهای راهبردی وزارت جوانان با اشاره به بهترین سن ازدواج توضیح داد: "بهترین سن ازدواج در میان زنان 21 سال و در میان مردان 24 سال است، اما در حال حاضر سن ازدواج در میان زنان به 24 سال و در میان پسران به 29 سال رسیده است که قطعاً خطرات و آسیب های اجتماعی را برای جوانان در پی خواهد داشت".
به گفته تمام کارشناسان یکی از اصلی ترین ریشه جرائم اخلاقی و اجتماعی در کشورمان ناشی از افزایش سن ازدواج است که حتی چندی پیش رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای شهر تهران در آماری که البته صحت آن روشن نیست در خصوص تشکیل زوج ها غیررسمی در شمال تهران گفت: "متاسفانه‌ گزارش‌هایی مبنی بر تشکیل زندگی‌های مجردی در شمال شهر تهران داریم که در آن دختر و پسر دانشجو بدون ازدواج رسمی زیر یک سقف زندگی می‌کنند."


اما استاد اخلاق نام آشنای  صدا و سیما که حالا حدود 30 سال است دستش را از گچ و تخته و تدریس علوم قرانی جدا نکرده است، به تازگی ابراز نگرانیش را در خصوص تاخیر در سن ازدواج اعلام داشته و پیرامون آسیب های این فرهنگ در حال رسوخ هشدار داده است.
حجت الاسلام محسن قرائتی در گردهمایی دانشجویان مهدی یاور که در مسجد مقدس جمکران برگزار شد خطاب به حاضران گفت: "نباید به بهانه ادامه تحصیل و گرفتن لیسانس ازدواج را به تاخیر انداخت زیرا گرفتن مدرک تحصیلی یک ارزش و ازدواج یک ضرورت است". 
براستی اگر جامعه ایرانی بپذیرد که طی کردن مدارج بالای علمی بعنوان یکی ارزش است، اما ازدواج یک ضرورت دینی، اخلاقی و اجتماعی محسوب می شود بسیاری از مشکلات جامعه جوانان که کمیت آنها را برای تشکیل یک زندگی مشترک لنگ می کند حل خواهد شد.
اما در کنار وظیفه ای که خانواده های ایرانی در قبال کمک به فرزندانشان برای تسریع در امر ازدواج دارند و نقشی که نخبگان، رسانه ها و فعالان اجتماعی برای فرهنگی سازی در راستی تسهیل امر ازدواج و تجمل زدایی از این سنت الهی دارند نمی توان از نقش مهم مسئولان هم در این راستا چشم پوشی کرد.
چرا که قوای تقنینی کشور با تصویب قوانین تشویقی در راستای ترغیب جوانان به ازدواج، و مسئولان دولت با اتخاذ سیاستهای مدبرانه در اجرای قوانین می توانند نقش موثری در هدایت جمعیت عظیم جوانان کشورمان به سمت تشکیل خانواده داشته باشند.
منبع : خبرگزاری صراط نیوز

 




ادامه مطلب

[ شنبه 91/11/7 ] [ 9:53 عصر ] [ parsinews ]